Cardiac Care (CCU) verpleegkundige - parttime of fulltime

Stel je voor. Een verpleegkundige carrière in ons toonaangevend topklinisch Hart- en Vaatcentrum. Waar op onze CCU zowel cardiologische als beademingspatiënten worden verzorgd. Een baan met veel autonomie en dynamiek. Maar belangrijker nog. Je komt te werken in een gezellig team, met zowel ervaren als jonge krachten, waar werken en plezier hand in hand gaan. Van warme appelflappen tot een spelletjesmiddag met bitterballen. Ben jij CCU of IC verpleegkundige? En heb jij interesse om eens een kop koffie te drinken of te bellen om te kijken wat de mogelijkheden zijn? Wat leuk! Neem vrijblijvend contact op met onze teamleider Robert. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Topklinische zorg verlenen in onze Cardiac Care Unit (CCU) aan cardiologische en IC-patiënten is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij werk je nauw samen met cardiologen, intensivisten en arts-assistenten. Ook is er een nauwe samenwerking met collega’s van de Eerste Hart Hulp (EHH). Deze dynamische spilfunctie combineert de kortdurende acute zorg met langblijvende intensieve zorg. Verder werken wij met hoogwaardige apparatuur en technieken. Als Cardiac Care (CCU) verpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • vervullen van een spilfunctie in de coördinatie van de zorg rondom de Cardiac Care patiënt.
 • verlenen van acute zorg. Onze patiënten kunnen in een instabiele of levensbedreigende situatie verkeren. Op dat moment hebben ze intensieve zorg nodig. Jij hebt in deze korte tijd de zorg voor meerdere patiënten met een (acute) cardiale aandoening.
 • verlenen van intensieve langdurige zorg voor patiënten aan de mechanische pompondersteuning.
 • bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de afdeling, in samenwerking met collega's.
 • deelnemen aan werkgroepen om je verder te verdiepen in jouw ambities en interesses. Denk aan Beademing, de IABP ballonpomp of sluit aan bij ons actieve Green Team als je duurzaamheid belangrijk vindt.

Ambitieuze verpleegkundigen kunnen bij ons ook de EPA halen voor beademing. Wij hebben leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan in ons team. Zo moedigen wij jou aan om verschillende vervolgcursussen en -opleidingen richting cardiologie te volgen. Zo zijn wij bijvoorbeeld ook bezig om een leerunit op te zetten. Kortom bij ons raak je nooit uitgeleerd!

En wist je dat je ook in een combinatiefunctie kan werken? Denk bijvoorbeeld aan uitwisselingen van een periode van 3 maanden naar de Hartkatherisatiekamer of de Intensive Care. In ons Hart- en Vaatcentrum kan jij je hart ophalen in de cardiologie.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Ik ben blij dat ik in 2017 de overstap gemaakt heb naar de CCU van het Catharina ziekenhuis. Ik heb me als CCU-verpleegkundige verder kunnen ontwikkelen door de complexe zorg die hier ligt. En ik kreeg de mogelijkheid om aanvullende opleidingen te doen op het gebied van Cardiologie en beademing. Ik heb er geen dag spijt van gehad.” – Lotte, CCU verpleegkundige

Cardiac Care Unit
De Cardiac Care Unit (CCU) is een moderne hartbewaking met de mogelijkheid voor 12 bedden. Er zijn uitgebreide bewakingsvoorzieningen en we ontvangen patiënten met beademing, en mechanische pompfunctie ondersteuning (IABP en Impella). Uitgebreide cardiochirurgische-, interventie- en EFO programma’s vragen om topklinische zorg. Kortom: op deze CCU zie je intensieve zorgpatienten waarbij je de kans krijgt om elke dag het beste uit jezelf te halen in een professionele omgeving.

Bij ons werk je samen in een hecht, open en hulpvaardig team van ongeveer 35 CCU verpleegkundigen, aangestuurd door teamleider Robert. Het contact met medisch specialisten en art-assistenten verloopt soepel en laagdrempelig. Wij hechten veel belang aan jouw ontwikkeling en welzijn, en investeren daar graag in. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar we vinden het ook belangrijk om plezier te maken en organiseren regelmatig leuke uitjes.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over onze Cardiac Care Unit. Of lees meer over het Hart- en Vaatcentrum.

Volg je ons al op Instagram via ccubeatsforu.cze? Hier kun je alvast een stukje sfeer proeven.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot Cardiac- of Intensive Care verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • ervaring is mooi meegenomen. Bijna of net je diploma gehaald? Gefeliciteerd! Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren of bij Robert te informeren naar de mogelijkheden.

Ook ben je een persoon met een vrolijk en positief karakter. Zo kun jij gemakkelijk schakelen in werkdynamiek van lang- naar kortdurige patiëntenzorg. Kritisch ben je ook, want daar worden wij als collega’s scherper en beter van. Verder bewaar je de rust in acute situaties en behoud jij het overzicht bij jouw patiënten. Bovenal ben je gewoon een fijne gezellige collega.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Cardiac Care (CCU) verpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 16 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • Een salaris passend bij jouw functie en werkervaring ingeschaald in FWG 55 (max € 4.842,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Cardiac Care (CCU) verpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Robert van der Vrande (Teamleider CCU) op 040- 2395745 of via robert.vd.vrande@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Eerst vrijblijvend een kop koffie drinken of praten over de mogelijkheden? Dat kan! Bel Robert en vraag naar de mogelijkheden.
 • Eerst een dagdeel meelopen voordat je op gesprek gaat? Ook dat kan geregeld worden! Neem hiervoor telefonisch contact op met Robert.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Neos

Verpleegkundige bijzondere doelgroepen

Eindhoven
In overleg
Archipel Thuis BV

Verpleegkundige Geldrop

Geldrop
In overleg